Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Harmónia a kertben 4. rész


  Létrehozva: 2020.07.12
  Utoljára frissítve: 2020.07.12

  Harmónia a kertben 4. rész

  Mini sorozatunk korábbi részeiben a természet és kert kapcsolatán volt a fő hangsúly. A legutóbbi részből azonban az is kiderül, hogy a kertünk a családi otthon, vagy nyaraló része. Ezért, hogy harmóniát teremtsünk nagyon lényeges az is, hogy az épített elemekkel összhangban válasszuk meg a kert stílusát. 

  Nagyon ritka kivétel az, amikor a ház és a kert egyszerre készül, együtt "terveződik" és oda-vissza hatnak egymásra. Legtöbbször a ház, a járófelületek és autóbeállók már elkészülnek, amikor elkezdődik a kert berendezése, annak megtervezése. Ezen oknál fogva a kertet a már megteremtett hangulathoz kell illeszteni, hogy a teljes élettér összhangba kerüljön. 

  Az utóbbi időben egyre szélesebb körben terjed a minimalista építészet, ahol a házak és a hozzá tartozó építmények a geometrikus formák letisztultságukban, önmaguk szépségével dominálnak. Az ilyen típusú házaknál azzal teremtünk harmóniát, ha ezt a letisztultságot, ezt a leegyszerűsített vonalvezetést megjelenítjük a kertben is. 

  Minimalista kertben fontos, hogy a természet bujasága helyett, annak tisztaságát, egyszerűségét emeljük ki. Nincs szükség rengeteg színre, maradjunk a zöld visszafogottan kombinált változatainál. A domináns, zöld árnyalatok mellé egy-két színt válasszunk csak, ezek jelenjenek meg a kert hangsúlyos pontjain! 

  A színek mellett a formák is sokat számítanak. Amikor minimalista kertet építünk, akkor olyan növényeket és anyagokat kell választanunk, melyek strukturájukkal, habitusukkal is az összképet szolgálják. 

  A minimalista kert évszakonként sem annyira hullámzó, csapongó, mint egy rusztikus, esetleg romantikus hangulatú élettér, ahol a virágok pompája, a cserjék szabadossága adja az alapvető hangulatot. Itt a statikusságot, a finomra hangolt változatosságot kell erősíteni. 

  Mindezeket végiggondolva bár a geometrikus kert egyszerűbbnek hat a szemlélődő számára, annak megalkotása talán még nagyobb koncentrációt, még több felkészültséget igényel, mint a korábban sorra vett természeti képek kertbe idézése.

  Egy egészen izgalmas, területe a kerttervezésnek, amikor ezt a letisztult, szinte "élére állított" környezetet megfűszerezzük egy-egy virágzó részlettel, vagyis belecsempészünk egy "kiskaput", ahol mégis visszahozzuk az érintetlen természet apró szeletkéit olyan harmónikusan, ahogy egy jól megtervezett ház bele tud simulni az eredeti természeti környezetébe.

  Arra bíztatok tehát mindenkit, hogy álmodja meg a saját harmóniáját és hozzuk létre közösen azt!  A cikkben említett szolgáltatás(ok):  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve

  Vélemények

  Még nincs vélemény ehhez a cikkhez legyen ön az első aki véleményezi!


  Mit gondol erről a cikkről? Töltés jelző