Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Harmónia a kertben, 3.rész


  Létrehozva: 2020.07.05
  Utoljára frissítve: 2020.07.06

  Harmónia a kertben, 3.rész

  Cikksorozatunk legújabb részében egy olyan módszert szeretnénk bemutatni, amelyet ha kipróbálunk, lehetőségek és ötletek tömkelege fog elénk tárulni. A saját ötletek nagyon fontosak: a harmónia akkor fog a kertben megjelenni, ha megnyugvással tekintünk mi is rá.

  Inspirálódhatunk az internetről is, de ennél nagyszerűbb érzés, ha a belső hangunkat követjük azzal kapcsolatban, hogyan éreznénk magunkat igazán jól a kertben. Ehhez nyújtunk most segítséget négy kérdéskör által:

  1) Ha zavar valaminek a látványa – Zavaró épületeket, belátásokat első sorban fákkal és cserjékkel, sövénnyel, díszfű csoporttal tudunk enyhíteni. Természetesen egy kerítés is elláthatja ezt a szerepet, de figyeljünk az elé kerülő növénysávra is, hogy ne egy épített elem látványa domináljon. Ha fát helyezünk el, nézzük meg minél több irányból a kitakarandó elemet, és oda helyezzük a fát, facsoportot, ahonnan a látvány zavaró.

  2) Ha van egy vagy több megoldandó probléma – A megoldás legyen többfunkciós! Ha például az esővíz-kezelés a kérdés, ne az legyen az első gondolatunk, hogy föld alatti csőrendszerbe zárjuk és elvezetjük. Az esővíz kiváló öntözővíz, kialakíthatunk egy különleges élőhelyet a kertben (esőkertet*) sőt, az otthonunkban alternatív vízforrásként is használhatjuk.

  3) Ha nem érezzük elég egyedinek a kertet – A kert egyediségét sokszor a kerttervezők tudják csak megadni, de a kert tulajdonosai, használói is részt vehetnek ebben a folyamatban. Sőt, a legjobb, ha részt vesznek akkor is, ha még csak körvonalaiban sem tudják, hogy milyen karakterű legyen álmaik kertje. Ahogy a kerttervezés halad előre, meg fog érkezni az „ez kellett!” érzés is. Így lesz számunkra a legkedvesebb kert a sajátunk.

  4) Ha hiányzik valami – Ha hiányzik valami a kertünkből, akkor tulajdonképp valamilyen érzést hiányolunk vele kapcsolatban. Kutassuk fel, hogy mi lehet ez! Esetleg a teremtés érzése? Akkor egy fűszerkert sok örömet fog okozni! Vagy talán a várakozás? Akkor bővítsük kertünket egy tavasztól őszig virágzó évelőággyal! Az izgalom? Tegyük vonzóvá a kertet a denevéreknek, baglyoknak, vagy azoknak az állatoknak, akik kedvesek számunkra.

  Bátran merjünk olyan kerti elemekben is gondolkodni, melyek az idő múlásával eltűnnek, átalakulnak. Pont így működik a természet is, gondoljunk csak az őszi levélhullásra, a téli nyugvó állapotra, majd a tavaszi feléledésre! Számomra jelenleg a kert egyik legkedvesebb részlete az almafa alatti három fűzfavessző gömb. Ahogy az élettelen vesszőgömbök az élettel teli almácskák között ülnek, egyszerre hatnak viccesnek és nyugtatónak. Rájuk nézek és nem tudok nem elmosolyodni!

  Gondoljunk a kertre egy csodálatos helyszínként, amely megadja azt, amit a négy fal között nem kaphatunk meg: a valódi kapcsolatot a természettel. Legyen ez a kapcsolat az egyik legkülönlegesebb érzés, amelyet otthonunkban érzünk: legyen ez a „jó itt lenni” érzése!

  *Az esőkert a kert egy mélyebb pontján kialakított növényágyás, melynek egyedei felszívják az ott összegyűlő vizeket, és szárazság idején sem száradnak el.  A cikkben említett szolgáltatás(ok):


  Kisebb kertrészlet növénykiültetési terve
  Megrendelem
  Nagyobb kertrészlet növénykiültetési terve
  Megrendelem

  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve

  Vélemények

  Még nincs vélemény ehhez a cikkhez legyen ön az első aki véleményezi!


  Mit gondol erről a cikkről? Töltés jelző