Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Rólunk

  Kollár Dávidné Bálint Petra Andrea - okl. tájépítészmérnök

  Kertépítészeti szaktanácsadó-portré

  2010-ben végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen, az ország egyetlen tájépítészmérnök-képzésén. Ezt követően egy, a lakóhelyemhez közel eső gyárban sikerült elhelyezkednem műszaki asszisztensként. A sok szabadidő lehetővé tette, hogy legalább hobbi szinten közel maradjak a tervezéshez, a kertekhez. Ezen évek alatt több családnak segítettem berendezni a ház ékkövét, a kertet. Tapasztalatot szereztem kivitelezői és karbantartási feladatokból is, hiszen ráérős időmben saját kertben és ismerősöknél is dolgoztam a meglévő kertek szebbé tételén.

  Minthogy ezt az időszakot egy nagy és gyönyörű parkkal rendelkező ipartelepen töltöttem, ott is bele-bele szólhattam az újabb területek parkosításában, így készült el több koncepció is, melyek közül néhány megvalósult, néhány pedig finanszírozásra vár.

  A munkaerőpiac újabb lendülete már lehetővé tette számomra is hogy végre közelebb kerüljek a szakmához. 2016-ban sikerült elhelyezkednem az Ország Legszebb Birtoka díjas kertészetben, a Specialmix Kft.-ben, Gödöllőn. Ekkor jöttem rá, mennyire hiányos az iskolapadban szerzett növényismeretem. Több ezer új fajtával kellett napi szinten ismerkednem és foglalkoznom: azokat értékesíteni és figyelni, hogy hogyan "működnek" kertészeti termesztésben és a magánkertekben. Sok-sok emberrel beszélgettem, és az újonnan szerzett ismereteimet felhasználva segíthettem kérdéseik megválaszolásában.

  Jelenleg kiszálltam a kertészeti termesztés feszített tempójából, itthon nevelem saját kis "Csemetémet" :), de az emberekkel való beszélgetések, a tervezés már hiányzik, ezért ezen a csatornán szeretnék még nagyobb lelkesedéssel elmélyülni a kertek és parkok világába.

  Takácsné Fábián Alinka – okl. tájépítészmérnök

  Kertépítészeti szaktanácsadó-portré

  2010-ben diplomáztam a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészmérnök szakán, Kertépítészeti Műemlékvédelem szakirányon. Egyetem után a Budai Kertcentrumnál dolgoztam kereskedelmi asszisztensként, ami sok szempontból jó gyakorlóterep volt: egyrészt a növényismeretem is jobban elmélyült, másrészt beleláttam a dísznövény-kereskedelem mindennapjaiba, jártam a legnagyobb hazai faiskolák közül többnél, illetve eljutottam olasz termelőkhöz is. Miután ilyen gyakorlati növényismeretet szerezhettem, már tervezőként is sokkal lelkesebben tudok leülni az asztal mögé.

  A Budai Kertcentrum után a pátyi Jaroslaw Chabin Díszfaiskolához kerültem kereskedelmi vezetőnek. Itt sok vásárló kérte ki a tanácsomat, hogy mivel tudnák feldobni kertjüket, mely fajták felelhetnek meg az igényeiknek, és többször volt alkalmam részt venni a kerttervezési folyamatokban is. A laikusok mellett a kertépítésben dolgozó szakemberek, kollégák is gyakran fordultak hozzám a növényválasztáskor segítségért.

  Mindig örömmel tölt el, ha végignézek a hatalmas növényválasztékon, és fejben megtervezem, hogy ebből mennyi mindent lehet „összegyúrni”. Számomra az a leginspirálóbb, amikor jól használható és fenntartható kis oázisokkal valami olyant adhatok másoknak, amitől a mindennapjaik változnak meg, hiszen egy jól megformált kertben feltöltődhetünk és élményekkel gazdagodhatunk.

   

  Frei Helga - okl. tájépítészmérnök  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve