Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Extra tuti tippet árulok most el!


  Létrehozva: 2020.04.16
  Utoljára frissítve: 2020.04.23

  Extra tuti tippet árulok most el!

  Sokan nagyon belelkesülnek tavasszal, gyorsan felveszik a nyúlcipőt és elrángatják a párjaikat a legközelebbi, vagy egy kis utánajárással megspékelve egy kicsit távolabbi kertészetbe, hogy akkor most bevásárolunk. Ennek az az eredménye, hogy vannak nagyon szép tavaszi kertek. 

  Van egy extra jó tippem azoknak akik tényleg maguk szeretik intézni a dolgaikat és semminemű támogatásra nincs szükségük (vagy legalábbis így érzik ;) ). De még sem szeretnék, ha tavasszal rögtön "ki is pukkadna" a kert. Az emberek azt veszik meg a kertészetben, ami szép. Ezt talán senkinek nem lehet felróni, éppen ezért az ilyen tavaszi nagybevásárlások eredménye a rengeteg gyönyörű "tulipánfa" (Magnolia), babarózsa (Prunus triloba), aranyvessző (Forithya sp.) és korán virágzó társaik a kertekben.

  Így azonban lemaradunk a vegetációs időszak összes többi szakaszában gyönyörű, de tavasszal éppen annyira nem lenyűgöző növényfajtáról! És itt jön a tippem:

  Aki maga szeret körbenézni és megvenni azt, ami éppen tetszik neki, az ne csak tavasszal gondoljon a kertészetekre, hanem az első nagy menet után kora nyáron, júniusban és nyár végén, augusztusban, szeptemberben is látogasson el a növényárudákba. Ha mindig csak egy-egy növénnyel gazdagodik a kert, már akkor is olyan kertünk lesz, ami tavasztól késő őszig hoz valami meglepetést az életünkbe! 

  Ezen kívül nagyon fontos, hogy ne csak azokat a növényeket keressük, melyek virágukkal díszítenek, hanem válasszunk olyanokat is, amelyek a levélszínűkkel hoznak valami izgalmasat a zöld növényeink közé. Én személy szerint sokkal hatékonyabbnak tartom a jól összekombinált levélszíneket, mint a virágzókat, mert nagyon kevés növény virágzik hosszú időn keresztül, a levélszínek viszont nagy százalékban teljes szezonban megmaradhatnak. Nem beszélve a csattanóról, az őszi színkavalkádról.

  Ha javasolnom kellene, biztosan nem hagynám ki a rózsaloncokat (Weigela sp.), vagy a japán tarka babérsomot (Aucuba japonica "Crotonifolia"), vagy a különleges színekkel büszkélkedő számtalan borbolyafajtát (Berberis sp.). Ezeken kívül is nagyon sok növényfajtát nemesítettek már, melyeket már csak a levélszínükért is érdemes kiültetni. A levéldísznövények viszont, a legritkább esetben mutatják meg megukat kora tavasszal, már csak azért sem, mert a levélszínesedéshez nagy szükség van a napfényre, tehát ezekről is lemarad az, aki egyben, kora tavasszal rohan bevásárolni. :)

  Annak, aki viszont otthonról szeretné intézni a kerttervezést ajánlom figyelmébe az előre felállított koncepció alapú vásárlást, így 100%-ig elkerülhető a csapda, melyet a tavaszi zsongás állít. :)  A cikkben említett szolgáltatás(ok):


  Kisebb kertrészlet növénykiültetési terve
  Megrendelem
  Nagyobb kertrészlet növénykiültetési terve
  Megrendelem

  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve

  Vélemények

  Még nincs vélemény ehhez a cikkhez legyen ön az első aki véleményezi!


  Mit gondol erről a cikkről? Töltés jelző