Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Kerti játszótér


  Létrehozva: 2020.04.09
  Utoljára frissítve: 2020.04.09

  Kerti játszótér

  Aktuális kérdések tömkelege kering a fejemben, elég nehéz ilyenkor választani, hiszen itt a tavasz, minden féle apró részlettel lehet foglalkozni, ami a kerttervezést, vagy kertépítést illeti. Ilyen témák a korán virágzók jelenleg aktuális metszse, vagy a hagymások kezelése, virágágyak feltöltése, veteményezés, palánták kezelése... stb... stb.

  De arra jutottam, hogy itt a húsvét, lassan közeleg a gyereknap, szerintem minden kisgyermekes családnál felmerülnek a kérdések, hogy milyen otthoni játszóteret, játékokat kapjon a gyerkőc. 

  Nagyon sok függ a család szokásaitól és a gyermekek tervezett számától és életkorától is, ezért örök igazságok nincsenek, egy biztos: a gyerekek fel fognak nőni, tehát ezt a területet, amit a játszótér kialakítására szánunk ideiglenesnek kell tekinteni. Ha a medence helyéről beszélünk, az egy külön történet, hiszen nem mindenki engedheti meg magának az állandóan kint lévő, épített medencét, sőt van, aki ezt nem is igényli, de azért mégis jó ha a gyerkőc, vagy a kár a család többi tagja is meg tud mártózni otthon a forró nyári napokon. 

  Kezdjük a kerti játékokkal. Legjobbak a mobil játékok kertész szempontból, mert azokkal valójában nem kell számolnunk. Ezeknek a kihelyezése és raktározása azonban nem egy egyszerű feladat, tehát megfontolandó... Ha szeretnénk lecsípni egy fix területet a kertből, ahol a gyerekek tere lesz, akkor azt mindenképpen időben kell kijelölni, hiszen általában a gyepbe helyezzük el ezt a területet és a játékszereket nem jó ha folyamatosan öntözés éri. Tervezéskor az árnyékokra és a szülői felügyeletre is gondolni kell! 

  A játékok kiválasztásába nem szeretnék belefolyni, mindenki tudja mit szeret a gyermeke, élettartamuk is különböző, és persze az áruk is meghatározó lehet a választásnál. Kiválasztásnál kerti játék karbantartási igényét érdemes nagyon átgondolni! A kerti fa játszótereket évente, de legalább két évente mindenképpen kezelni kell, hogy biztonságosak mradjanak hosszú távon!

  Az én kedvenc játszótér ötletem a földbe süllyesztett trambulin:

  földbe süllyesztett trambulin

   

  Szerencsére kisebb csúszdákból, házikókból lehet venni mozgathatókat, melyek megfelelő biztonságot is adnak, de ezeket is lehet fixen a kijelölt helyükre tervezni. A csúszdás, mászókás, homokozós, kisházas terület nagysága megdöbbentő: akár 80-100 nm-t is igényel egy ilyen összetett játszótér. A játszó eszközök alá javasolt a gumiszőnyeg, vagy a mélyen terített, kb. 15-20 cm vastag gyöngykavics. Ez a két burkolat megfelelően képes csillapítani az ütéseket. Semmi esetre se keverjük össze a gyöngykavicsot a zúzalékkal, vagy a kulé kaviccsal!

  És ugye még nem esett szó a gyorsan felépíthető (de annál lassabban elpakolható ;) ) nyárra kihelyezett medencékről. Ezeknek mindig nagyon stabil aljzat szükséges. Stabil legyen és puha. Nehéz egy szépen, részletesen megtervezett kertbe beilleszteni ezt a felületet úgy, hogy tudjuk, hosszú távon is és szezonálisan is ideiglenes. Csak úgy kitenni a gyepre nem lehet, hiszen onnantól az nem gyep. Legjobb, ha a teraszon, vagy a kocsibehajtón elfér, így tuti meg lesz a vízszintes és stabil alap. Ha oda nem fér, akor sajnos együtt kell élnünk egy üres felülettel, ami nem túl kellmes látvány és nagyon nehezen tűntethető később el. Nem rossz megoldás, csak tisztában kell lenni azzal, hogy melyik választás mivel jár.

  A véleményem megint az, ami a kerttervezésről álltalában. Nincs mindenki számára előírt megoldás, meg kell ismerni a terület adottságait, ki kell választani azt a megoldást, amivel a család együtt tud és együtt szeretne élni. Előrelátással és időben felállított komplex tervezéssel tudjuk a leghatékonyabb megoldást választani.

  Kellemes időtöltést kívánok a kertben minden gyerkőcnek!  A cikkben említett szolgáltatás(ok):


  Nagyobb kertrészlet növénykiültetési terve
  Megrendelem

  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve

  Vélemények

  Még nincs vélemény ehhez a cikkhez legyen ön az első aki véleményezi!


  Mit gondol erről a cikkről? Töltés jelző