Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Kertrészlet-tervezés, ahogy mi értelmezzük


  Létrehozva: 2019.08.08
  Utoljára frissítve: 2019.08.08

  Kertrészlet-tervezés, ahogy mi értelmezzük

  Most a szolgáltatásainkat közelebbről is bemutató cikksorozatot folytatjuk, de két szolgáltatást együtt fogunk átgondolni, hiszen a kettő valójában csak az adott terület méretében tér el: kisebb és nagyobb kertrészlet növénykiültetési terve.

  Miért is emeltük ki, azt hogy ez "csupán" a növénykiültetésre vonatkozó terv lehet?

  A kertterezés alapvetően onnan indul, hogy a tájépítész, vagy a kertépítő szakember a házon kívül eső összes szerkezeti elemet mertervezi oly módon, hogy az a tulajdonosok használati igényeit kielégítse hosszú távon. Ebbe belefoglaltatik a járdák és egyéb útvonalak kijelölése, a kerti világítás (...stb.) megtervezése is. Abban az esetben, ha ezek már meg vannak építve, vagy tervezve, a kertépítő már csak a meglévő részleteket tudja növényekkel kitölteni. Ezért beszélünk ilyen esetben inkább "csak" növénykiültetési tervről. 

  Természetesen nem zárkózunk el az ágyás leválasztásának, méretének kijelölésétől sem. Ezek is komplex szolgáltatások, tehát ha arra van szükség, hogy egy gyepfelület viszonyát meghatározzuk az adott ágyáshoz képest, azt is megtesszük, nem szorítkozunk a növénylista készítésére, de alapvetően tudni érdemes, hogy a kertrészletet mi úgy értelmezzük, hogy egy meglévő, pontosan körülírható terület átgondolásáról, újraértelmezéséről lesz szó az együttműködés alatt.

  A fentiekben többször tettem idézőjelbe, hogy "csak" növénykiültetés, hiszen ez a kerttervezés egyik legizgalmasabb része, amikor a több 1000 fatja virágból, cserjéből, fából olyan kompozíciót alkotunk, ami:

  1. a tulajdonos ízlését maradéktalanul kielégíti
  2. lehetőség szerint az év 365 napján díszít
  3. a kert (fizikai és biológiai) adottságait figyelembe veszi

  Izgalmas és sok-sok konzultációt igénylő feladat, melyet azzal kezdünk, hogy megkérjük a tulajdonost, hogy küldjön nekünk olyan fotókat, melyek a meglévő állapotokat és a vágyottak is hűen tükrözik. Ezt kovetően kidolgozunk egy kompozíciót és bemutatjuk az egyes választott növényeket. Amennyiben igény van rá, akár egy közös sétát is tehetünk a legközelebbi kertészetben, hogy megkönnyítsüg a választást. Nagyon fontos információ, hogy van-e allergiás, ill. gyemrek a családban, van-e kedvenc, vagy akár "csak ezt ne" típusú növény.

  A mi családunkban édesapám naaagy tujakedvelő, anyukám a levenduláért és a loncért van oda, én pedig (mindenért IS), de azért mégis csak a rózsák felé húz a szívem. Mivel ezeket tudom, úgy terveztem meg a kertet hogy minden családtag számára kerüljön bele valami kis apróság (így legalább hamarabb segítenek az ápolásukban is ;) )

  A kertépítészeti szaktanácsadás ebben az esetben is pontos kivitelzési utasításokkal, karbantartási segédlettel, ajánlásokkal zárul. 

   

     A cikkben említett szolgáltatás(ok):


  Kisebb kertrészlet növénykiültetési terve
  Megrendelem
  Nagyobb kertrészlet növénykiültetési terve
  Megrendelem
  Vásárló kísérő szolgáltatás

  Vásárló kísérő szolgáltatás

  Ár (Br.):6 000 HUF

  Megrendelem

  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve

  Vélemények

  Még nincs vélemény ehhez a cikkhez legyen ön az első aki véleményezi!


  Mit gondol erről a cikkről? Töltés jelző