Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Vegyes sövény terevezésről pár szóban


  Létrehozva: 2019.07.25
  Utoljára frissítve: 2019.07.29

  Vegyes sövény terevezésről pár szóban

  Soron következő szolgáltatásunk a vegyes sövény tervezés, ami már egy többszöri oda-vissza egyeztetést igénylő feladat.

  Itt már nem csak arról van szó, hogy milyenek a fizikai lehetőségek, hanem hogy hogyan állítsunk össze közösen a kert tulajdonosának tetsző kompozíciót úgy, hogy az az adott körülmények között jól működjön.

  A Kert-Ötlet 3D csapata olyan speciális kialakítású vegyes növényágyat nevez "vegyes sövénynek", melynek alaprajzi adottságai megfelelnek a korábban leírt sövényekével, tehát keskeny, hosszanti sáv, a telek határán, vagy valahol a telken, elválasztó funkcióval. A legnehezebb része ennek a tervezési faladatnak, hogy általában túl keskeny a rendelkezésre álló terület, ezért szinte csak egyvonalban lehet ültetni a növényeket. Ahhoz, hogy ténylegesen dekoratív növényágyat lehessen tervezni, szükséges minimum 1,5-2 méter szélesség. Ez nagyon ritkán áll rendelkezésre, ha már egy meglévő kertszerkezetről beszélünk. Abban az esetben, ha a kert kialakításánál is részt tudunk venni, természetesen jól tervezhető ágyásokat alakítunk ki. 

  Azért írok erről, mert nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy a gyepfelület növelése érdekében túlságosan apró helyeket hagynak a növényágyaknak, hiszen tervezéskor nem annyira ismerik még a választható növényeket. Ez után amikor már kész az ágyás, elkezdenek foglalkozni a válogatással és kiderül, hogy mennyi a csodaszép növény és "ezt is szeretném, meg ezt is, ja meg azt meg főleg...". Ennek a hibának az elkerülése érdekében legjobb, ha a jól átgondolt tervezés végeztével kezdünk csak neki a kivitelezésnek, szakértői segítséget igénybe véve. 

  Térjünk vissza a szükséges és elégséges méretekhez. Tudni kell, hogy nagyon kevés az a növény ami egy-egy ilyen vegyes ágyásban elfér és még elég magas is a takaráshoz. Ha az igények és az adottságok nem egyeznek, akkor bizony az egynemű sövény lesz az egyedüli lehetőség, hiszen egymás mellé lehet állítani a kiválasztott nagyon karcsú, de magas növényt. Vegyes kompozíció kialakításakor arra is törekedni kell (sok más mellett), hogy kialakuljon egy "hullámos" térszerkezet. Egészen alacsony talajtakaroktól a magas, takaró növényekig minden típus legyen benne a megfelelő sorrendben. Az ágyás dinamikája szemből és oldalról nézve is egyfajta "hullámot" kell hogy alkosson.

  tervezési hely
  látványterv
  növények elhelyezése
  kiültetés

   

  A kiválasztási szempontok hasonlóak, mint a korábbi esetekben, tehát szükségesek a tervezéshez az alap információk, de ismernünk kell hozzá a kert tulajdonosának ízlését is. Ez az a szolgáltatás, ami már ténylegesen igényli a többszöri kommunikációt, hogy a kivitelezés végeztével olyan növényegyüttest készítsünk, ami hosszú távon kielégíti a megrendelő igényeit és szépen illeszkedik az adott környezetbe. Ez a tervezési feladat már közelebb áll a kisebb kertrészlet növénykiültetési tervéhez, mint a sövénytervezéshez. A képeken is látható, hogy itt nem csak sövényt létesítettek, hanem egy komplex vegyes ágyást, melynek az eleje jobban hasonlít a sövény alaprajzi elvárásaihoz, mint egy ágyáséhoz, a hátsó része pedig már egy összetett ágyásszerkezet része.

     A cikkben említett szolgáltatás(ok):


  Egynemű sövény tervezés

  Egynemű sövény tervezés

  Ár (Br.):8 000 HUF

  Megrendelem
  Vegyes sövény tervezés

  Vegyes sövény tervezés

  Ár (Br.):30 000 HUF

  Megrendelem
  Kisebb kertrészlet növénykiültetési terve
  Megrendelem

  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve

  Vélemények

  Még nincs vélemény ehhez a cikkhez legyen ön az első aki véleményezi!


  Mit gondol erről a cikkről? Töltés jelző