Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Hogyan használjuk a szoliter növényeket.


  Létrehozva: 2019.07.03
  Utoljára frissítve: 2019.07.04

  Hogyan használjuk a szoliter növényeket.

  Mivel nagyon új logikával közelítettük meg a KERTTERVEZÉST, úgy gondoltam legjobb lesz, ha néhány cikkben leírom, hogyan is értelmezzük mi a szolgáltatásainkat.

  Miért van szükség arra, hogy akár egy növény kiválasztásához is szakemberhez forduljon? És ha már szükség van, ki legyen az a szakember és hol keressük?

  Először nézzük mit is jelent a szoliter kifiejezés! Gyorsan be is írtam a keresőbe, hogy kik és mit mondanak erről, találtam is jó sok hiteles megfogalmazást, ezért nem nagyon bonyolítom tovább: azok a növények (kerti elemek) a szoliterek, melyek egyedül állnak a kert/park egy-egy hangsúlyos pontján. Ebből rögtön kitűnik, hogy már egy-egy növény kiválasztása is lehet az a feladat amiben szívesen nyújtunk segítséget.

  Miért van ehhez szükség szakmai tanácsra?

  Azért, mert a kertünk főbb helyein a teljes kompozíció koronáiként kell, hogy működjenek. A nem megfelelő választás a kert hangulatát, egységét el fogja rontani, esetleg abba a hibába esünk, hogy nem a hely méretéhez, adottságaihoz megfelelő alanyt választjuk ki. 

  Lássuk, hogy mit veszünk figyelembe amikor kiválasztjuk azt az egy fajtát a több ezer lehetőség közül!

  1. Milyen hangulatot kell, hogy erősítsen?

  2. Van-e valami forma/szín ami még hiányzik a meglévő kompozícióból?

  3. Mekkora a hely vertikálisan és horizontálisan? (mekkorára nőhet)

  4. Mik a fizikai/környezeti adottságok?

  5. Milyen fenntartási igényű növényt tud vállalni a tulajdonos?

  Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása után sem lesz könnyű rábökni egy adott fajtára, de jó eséllyel pár lehetőség bemutatásával már jó irányba tudjuk terelni a választást. Olyan irányba, ami a tulajdonos megelégedését fogja biztosaítani a növény növekedési ideje alatt, jó sok ideig.

  Ki erre a feladatra a megfelelő szakember? Természetesen a Kert-Ötlet 3D csapata! 

  Ha Ön, mint tulajdonos elkezd informálódni először az interneten, majd a legközelebbi árudában, vagy megkeres egy "kertészt" akiről "úgy hírlik" ért hozzá, vagy netán felkeres egy kerttervezőt, nem biztos hogy annyi figyelmet fog kapni, mintha hozzánk fordulna. Első esetben, ha személyes kutatásba fog, nem biztos hogy van annyi ideje, hogy minden jó lehetőségre véletlenül rábukkanjon. Ha a legközelebbi árudába szalad be, ott valószínűleg az adott kínálat fogja eldönteni, hogy önnek mire is van szüksége (de nagyon), a környéken híres kertész általában nem rendelkezik felesleges idővel és főleg nem szenteli azt hosszas elemzésekre, a nagy kerttervező cégeknek pedig ez nem illeszkedik a profiljukba. Mi azonban szívesen megnézzük a fotóit, meghallgatjuk a családi történetét és akár többszöri levélváltás után is, de kiválasztjuk azt az egy fajtát ami épp Önnek lett kinemesítve a sok ezer lehetőség közül! :)

  soliter tervezés
  soliter tervezés
  soliter tervezés
  soliter tervezés


  A cikkben említett szolgáltatás(ok):


  Szoliter tervezés

  Szoliter tervezés

  Ár (Br.):5 000 HUF

  Megrendelem

  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve

  Vélemények

  Még nincs vélemény ehhez a cikkhez legyen ön az első aki véleményezi!


  Mit gondol erről a cikkről? Töltés jelző