Kert-Ötlet 3D
  0 Még nincs megrendelés

  Vásárlási tippek 1.


  Létrehozva: 2019.09.09
  Utoljára frissítve: 2019.09.10

  Vásárlási tippek 1.

  Túl szép, hogy igaz legyen?

  Első és legfontosabb minden esetben, hogy a növény jó helyről származzon és lehetőség szerint egészséges legyen! Ezt természetesen nagyon nehéz laikusként (sokszor még a szakértők sem látják a növényeken, hogy betegek) megítélni, ezért célszerű magát a beszerzési helyet jól megválasztani. 

  Nagyon fontos tudni, hogy azok a növények, amelyek extrém módon színesek, vagy virágzatuk kiemelkedő, szinte bombasztikus, legtöbb esetben hormonnal kezeltek, ami semmi rosszat nem jelent, egyet biztos: OTTHON NEM FOGJA VISSZAADNI ugyan azt az élményt. Az intenzív növénytermesztés eszköze, hogy különböző tápanyagokkal és hormonokkal érik el a kívánt eredményt, ezek a tulajdonságok azonban nem genetikusan kódoltak, tehát addig maradnak meg, amíg fenn tudjuk tartani mesterségesen azokat a körülményeket, amelyekben kifejlődött az adott növény. 

  Másik tudnivaló a csodálatosan szép, hibátlan és látszólag egészségesnek tűnő növényekről, hogy sok esetben külföldről származnak, ahol akár szabadföldön, vagy épp üvegházakban nevelkedtek. Ezek sem "ördögtől való" növények, de vásárlásukkor tisztában kell lenni a ténnyel, hogy bizony nem lesz zökkenő mentes a növény számára a teljesen új klimatikus- és talajviszonyokhoz való alkalmazkodás. Ne legyünk tehát nagyon csalódottak, ha a csodálatosnak ígérkező egyed, az első tél után már nem hajt ki többé... Megkönnyíthetjük a növény akklimatizálódását azzal, ha tápoldatokkal erősítjük és óvjuk a szélsőségektől.

  Ezeket a buktatókat elkerülhetjük, ha utána járunk a növény származásának ott, ahol vásárolni készülünk. Én azt ajánlom, hogy próbáljunk vagy Magyarországon termesztett növényt választani, vagy ha ez nem sikerül, akkor hazánkéhoz közelebb álló klímájú, pl. lengyel importot, ill. határterület, de elfogadható alternatíva az import, de több éve Magyarországon fejlődő növény is.   A cikkben említett szolgáltatás(ok):


  Vásárló kísérő szolgáltatás

  Vásárló kísérő szolgáltatás

  Ár (Br.):6 000 HUF

  Megrendelem

  Kérdése van? Itt kérdezhet!, gyorsan válaszolunk!
  Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 (30) 6982269
  Nem vásárolt még nálunk? Olvassa el, mit mondtak azok akik már igen vásárlók könyve

  Vélemények

  Még nincs vélemény ehhez a cikkhez legyen ön az első aki véleményezi!


  Mit gondol erről a cikkről? Töltés jelző